Om bloggen "Agapi Zoi"

Denne bloggen ble til da jeg stadig fikk spørsmålet ”Hvordan går det med deg?” etter å ha fått diagnosen BRYSTKREFT. Svaret har jeg forsøkt å gi her. Jeg har valgt å skrive under pseudonym. Jeg er åpen om sykdommen, - både her og i kontakt med de som vet hvem Xrissi Kopella er. Jeg har ingenting mot å snakke om temaet, men av og til ble det en påkjenning å gjenta det samme om og om igjen – derfor bloggen.
Men til dere som kjenner meg: Ta gjerne kontakt på telefon/e-post! (Dere som ikke kjenner meg, kan ta kontakt på
xrissi.kopella@live.no) Takk for at du bryr deg!
Til andre lesere: Jeg håper det jeg har skrevet og visualisert kan være til hjelp og interesse. Det er viktig å presisere at dette er min personlige historie. Den kan ha mange eller få likhetspunkter med historien til andre med samme diagnose. Heldigvis går det fremover med diagnose og behandling - Forhåpentlig vil kvinner om få år riste på hodet av hvor gammeldags det var i 2008.
Les innleggene i kronologisk rekkefølge (nedenfra) dersom du vil følge historien. Ellers vil titlene i arkivet gi en pekepinn på hvilke temaer jeg har tatt for meg.

Populære innlegg

Søk i denne bloggen

lørdag 3. mars 2012

Årets navn burde vært Lise Askvik/Lill Thommesen

Jeg - og mange andre - nominerte Lise Askvik til Årest navn i VG (http://www.vg.no/spesial/aaretsNavn/). Hun kom ikke helt til topps, men hadde fortjente det! Makan som den dama har stått på for kvinners rettigheter til fullstendig behandling ifm. brystkreft! (Se forrige innlegg om dette). Facebook-gruppen "Vi venter fandenmeg ikke på ny pupp etter kreft" (https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/ventetidpupp) er et eksempel på hva hun har fått til. (Siden ble til og med stengt noen dager fordi noen menn ble støtt av bildene av operasjonsarrene!)
Hun har utrettelig brukt sin status som "kjendis" til å fronte brystkreftsaken - røsket ut hårdotter da håret falt av ved cellegiftstart, og kastet parykken på TV - Dette er virkemidler som vekker nødvendig oppmerksomhet!
Men Lill Thommesen (https://www.facebook.com/lill.thommesen) hadde også fortjent en anerkjennelse som Årets navn, eller noe annet stort. Hun startet FB-gruppen "Brystkraft" (Brystkraft@groups.facebook.com) der kvinner med brystkreft kan søke råd og støtte i tunge og gode stunder. Et fantastisk nettverk til glede og hjelp for mange!
I tillegg har hun stilt opp i media mang en gang, og balnt annet fortalt hvordan hun og mannen solgte bilen for å finansiere privat rekonstruksjonsoperasjon da hun ikke ville vente i årevis.
Flotte damer som virkelig gjørmye for at mange andre skal få det bedre!