Om bloggen "Agapi Zoi"

Denne bloggen ble til da jeg stadig fikk spørsmålet ”Hvordan går det med deg?” etter å ha fått diagnosen BRYSTKREFT. Svaret har jeg forsøkt å gi her. Jeg har valgt å skrive under pseudonym. Jeg er åpen om sykdommen, - både her og i kontakt med de som vet hvem Xrissi Kopella er. Jeg har ingenting mot å snakke om temaet, men av og til ble det en påkjenning å gjenta det samme om og om igjen – derfor bloggen.
Men til dere som kjenner meg: Ta gjerne kontakt på telefon/e-post! (Dere som ikke kjenner meg, kan ta kontakt på
xrissi.kopella@live.no) Takk for at du bryr deg!
Til andre lesere: Jeg håper det jeg har skrevet og visualisert kan være til hjelp og interesse. Det er viktig å presisere at dette er min personlige historie. Den kan ha mange eller få likhetspunkter med historien til andre med samme diagnose. Heldigvis går det fremover med diagnose og behandling - Forhåpentlig vil kvinner om få år riste på hodet av hvor gammeldags det var i 2008.
Les innleggene i kronologisk rekkefølge (nedenfra) dersom du vil følge historien. Ellers vil titlene i arkivet gi en pekepinn på hvilke temaer jeg har tatt for meg.

Populære innlegg

Søk i denne bloggen

lørdag 17. mars 2012

Hvorfor må disse flotte kvinnene vente i opptil 10 år på ferdigbehandling?

5 modige kvenner i Dagbladets Magasinet 9. mars 2012 - Dagen etter kvinnedagen

"Mot i brystet" var tittelen på en stor artikkel i Magasinet i Daglbadet lørdag 9. mars i år. Her forteller en rekke modige damer hvordan det er å bare ha ett bryst, og hvorfor de gjerne vil ha to, og hvorfor de synes det rett og rimelig at tilbud om rekosntruksjon blir en del av behandlingen. Ikke bare forteller de, men de viser ertt og slett hva det handler om ved å la seg avbilde med bar overkropp.
Mange mener kanskje at man skal være glad man har overlevd sykdommen, og at "pyntebehandling" i form av en ny pupp er unødvendig, men jeg støtter fullt ut de som mener det bør være en RETT å få tilbud om rekonstruksjon som en del av behandlingspakken. Vente tid på rundet 10 år er ikke akseptabelt for noen, og særdeles ikke for yngre kvinner som har eller gjerne ville hatt en partener. Her er link til nettversjonen av artikkelen:
http://www.dagbladet.no/2012/03/10/magasinet/brystrekonstruksjon/brystkreft/innenriks/20626305/