Om bloggen "Agapi Zoi"

Denne bloggen ble til da jeg stadig fikk spørsmålet ”Hvordan går det med deg?” etter å ha fått diagnosen BRYSTKREFT. Svaret har jeg forsøkt å gi her. Jeg har valgt å skrive under pseudonym. Jeg er åpen om sykdommen, - både her og i kontakt med de som vet hvem Xrissi Kopella er. Jeg har ingenting mot å snakke om temaet, men av og til ble det en påkjenning å gjenta det samme om og om igjen – derfor bloggen.
Men til dere som kjenner meg: Ta gjerne kontakt på telefon/e-post! (Dere som ikke kjenner meg, kan ta kontakt på
xrissi.kopella@live.no) Takk for at du bryr deg!
Til andre lesere: Jeg håper det jeg har skrevet og visualisert kan være til hjelp og interesse. Det er viktig å presisere at dette er min personlige historie. Den kan ha mange eller få likhetspunkter med historien til andre med samme diagnose. Heldigvis går det fremover med diagnose og behandling - Forhåpentlig vil kvinner om få år riste på hodet av hvor gammeldags det var i 2008.
Les innleggene i kronologisk rekkefølge (nedenfra) dersom du vil følge historien. Ellers vil titlene i arkivet gi en pekepinn på hvilke temaer jeg har tatt for meg.

Populære innlegg

Søk i denne bloggen

lørdag 20. august 2011

Sick and tired of always being sick and tired
"Sikk and tired"

http://www.youtube.com/watch?v=ngxrQSqr_gw

Dette synger Anastacia i en av sangene hun laget til første CD'en etter at hun fick brystkreft. Sangen handler om et kjærlighetsforhold som er slutt, men tittelen .... Er den helt tilfeldig, gitt situasjonen hun selv var i?
Bringer opp Anastacia i dag, fordi hun har konsert på Elvefestivalen i Drammen i kveld! Været skal visst bli bra, og jeg har lyst til å oppleve denne fantastiske artisten, som i tillegg til å være tilbake etter brystkreftbehandling også har Crohns sykdom (se mer om Crohns sykdom f.eks. her: http://alltomcrohn.se/web/Hem.aspx ) Mer om kveldens festival og Anastacia, finner du her: http://www.drammen-elvefestival.no/program/detaljer/anastacia/212 . Siterer fra omtalen om Anastacia: "I januar 2003 fikk Anastacia diagnosen brystkreft, som hun senere ble operert for. Som et ledd i opplysningskampanjen om brystkreft startet Anastacia The Anastacia Fund, en organisasjon som opplyser unge kvinner om farene med brystkreft og oppfordrer disse kvinnene til å ta mammografi..
- Jeg tror det ville rammet meg mye hardere enn kreften dersom jeg hadde fått vite at jeg ikke kunne synge mer. Det verste av alt ville vært hvis noe skjedde med stemmen min, sier Anastacia som beskrives som «den lille kvinnen med den store stemmen».
Under rekonvalesensen og etterfølgende strålebehandling skrev Anastacia sitt tredje album Anastacia som ble sluppet i 2004, det albumet inneholder sanger som Left Outside Alone, Sick and Tired, Heavy on my Heart og Welcome to my Truth."
Kanskje ingen sammenheng mellom titlene og hennes tøffe livserfaringer, men de passer skremmende godt!