Om bloggen "Agapi Zoi"

Denne bloggen ble til da jeg stadig fikk spørsmålet ”Hvordan går det med deg?” etter å ha fått diagnosen BRYSTKREFT. Svaret har jeg forsøkt å gi her. Jeg har valgt å skrive under pseudonym. Jeg er åpen om sykdommen, - både her og i kontakt med de som vet hvem Xrissi Kopella er. Jeg har ingenting mot å snakke om temaet, men av og til ble det en påkjenning å gjenta det samme om og om igjen – derfor bloggen.
Men til dere som kjenner meg: Ta gjerne kontakt på telefon/e-post! (Dere som ikke kjenner meg, kan ta kontakt på
xrissi.kopella@live.no) Takk for at du bryr deg!
Til andre lesere: Jeg håper det jeg har skrevet og visualisert kan være til hjelp og interesse. Det er viktig å presisere at dette er min personlige historie. Den kan ha mange eller få likhetspunkter med historien til andre med samme diagnose. Heldigvis går det fremover med diagnose og behandling - Forhåpentlig vil kvinner om få år riste på hodet av hvor gammeldags det var i 2008.
Les innleggene i kronologisk rekkefølge (nedenfra) dersom du vil følge historien. Ellers vil titlene i arkivet gi en pekepinn på hvilke temaer jeg har tatt for meg.

Populære innlegg

Søk i denne bloggen

lørdag 22. januar 2011

Årlig sjekk - Ok!

Bilde fra bentetthetsmåling av hofte og ryggsøyle

Mammografi, bentetthetsmåling og legesjekk (både onkolog og kirurg!) i januar. Vet jo at dette kommer hvert år i januar, og synes stort sett det går veldig greit. Vet mange som reagerer kraftig i tiden rundt denne sjekken. Man blir minnet på en vanskelig tid man har vært gjennom, og påminnet muligheten for tilbakefall og spredning. Denne gangen merket jeg en liten uro da jeg fikk innkalling rett etter mammografien til bryst- og endokrinkir. avdeling på Ullevål. Hadde jo allerede avtale på med. avd. med onkologen, så da den andre innkallingen kom, var det ikke til å unngå at tanken på at det var "noe" på mammografien skremte meg. Men det var bare årlig oppfølging relatert til 10-årsprosjektet jeg er med på.

Konklusjonen er i alle fall at alt er ok - vel og merke basert på det man kan få ut av mammografi og manuell undersøkelse....

Bentetthetsmåling tas rutinemessig hos de som bruker aromatasehemmere (Femar, Arimidex, Aromasin). Siden jeg sluttet med det for ca 10 måneder siden, blir jeg ikke innkalt etter dette. Hadde tapt 4 % i venstre hofte, noe mindre på høyre og i ryggsøylen. 4 % er noe mer enn normalt for min alder, men ikke alarmerende. Siden jeg også har sluttet med aromatasehemmer, og tar kalsium og D-vitamin (Calcigran Forte), satser jeg på at bentettheten ikke vil bli noe problem.