Om bloggen "Agapi Zoi"

Denne bloggen ble til da jeg stadig fikk spørsmålet ”Hvordan går det med deg?” etter å ha fått diagnosen BRYSTKREFT. Svaret har jeg forsøkt å gi her. Jeg har valgt å skrive under pseudonym. Jeg er åpen om sykdommen, - både her og i kontakt med de som vet hvem Xrissi Kopella er. Jeg har ingenting mot å snakke om temaet, men av og til ble det en påkjenning å gjenta det samme om og om igjen – derfor bloggen.
Men til dere som kjenner meg: Ta gjerne kontakt på telefon/e-post! (Dere som ikke kjenner meg, kan ta kontakt på
xrissi.kopella@live.no) Takk for at du bryr deg!
Til andre lesere: Jeg håper det jeg har skrevet og visualisert kan være til hjelp og interesse. Det er viktig å presisere at dette er min personlige historie. Den kan ha mange eller få likhetspunkter med historien til andre med samme diagnose. Heldigvis går det fremover med diagnose og behandling - Forhåpentlig vil kvinner om få år riste på hodet av hvor gammeldags det var i 2008.
Les innleggene i kronologisk rekkefølge (nedenfra) dersom du vil følge historien. Ellers vil titlene i arkivet gi en pekepinn på hvilke temaer jeg har tatt for meg.

Populære innlegg

Søk i denne bloggen

onsdag 18. august 2010

Genetisk veiledning

Min kusine og jeg fåskal få genetisk veiledning samtidig den 25. august på DnR. Endelig skjer det noe! Vi har jo flere tett på i familien som har fått brystkreft, og mine tanker er vel at vi derfor kanskje har større sjanse for tilbakefall, og at våre næmeste (kvinnelige) slektninger har høyere risko enn gjennomsnittet. I så fall bør kanskje både vi som er rammet og de som ikke er det, følges opp på en annen måte enn standard offentlig prosedyre?

Antar at veiledningen bl.a. også vil gå på å bevisstgjøre oss på om vi har tenkt gjennom hvordan vi (og slektninger det kan gjelde) vil håndtere en evt. bekreftelse på høyere risiko. Vil virkelig niesene mine vite at de er bærere av et risikogen, eller er det bedre å ta det som det kommer?

Uansett, samtalen blir nok nyttig, og går vi videre, blir det gentesting. Jeg fikk tatt blodprøve med dette for øye igår.