Om bloggen "Agapi Zoi"

Denne bloggen ble til da jeg stadig fikk spørsmålet ”Hvordan går det med deg?” etter å ha fått diagnosen BRYSTKREFT. Svaret har jeg forsøkt å gi her. Jeg har valgt å skrive under pseudonym. Jeg er åpen om sykdommen, - både her og i kontakt med de som vet hvem Xrissi Kopella er. Jeg har ingenting mot å snakke om temaet, men av og til ble det en påkjenning å gjenta det samme om og om igjen – derfor bloggen.
Men til dere som kjenner meg: Ta gjerne kontakt på telefon/e-post! (Dere som ikke kjenner meg, kan ta kontakt på
xrissi.kopella@live.no) Takk for at du bryr deg!
Til andre lesere: Jeg håper det jeg har skrevet og visualisert kan være til hjelp og interesse. Det er viktig å presisere at dette er min personlige historie. Den kan ha mange eller få likhetspunkter med historien til andre med samme diagnose. Heldigvis går det fremover med diagnose og behandling - Forhåpentlig vil kvinner om få år riste på hodet av hvor gammeldags det var i 2008.
Les innleggene i kronologisk rekkefølge (nedenfra) dersom du vil følge historien. Ellers vil titlene i arkivet gi en pekepinn på hvilke temaer jeg har tatt for meg.

Populære innlegg

Søk i denne bloggen

søndag 28. mars 2010

Blodprøve for å avsløre bryskreft


Leste i Athene at det er kommet en ny brystkrefttest på markedet. Den heter BCtect, og er en blodprøve som visstnok skal kunne detektere små svulster ned til 4 mm diameter. Det er minst like bra som mammografi. Men mammografi sjekker jo kun brystene, og er ikke alltid like lett å tyde. Falske negative forkommer (kanskje spesielt ved lobulær brystkreft) .... BCtect vil jo "melde fra" om minisvulster i hele kroppen, slik jeg har forstått det.

En slik blodprøvetest må jo være et godt supplement? Men hittill er det lite å finne om denne på nettet, særlig om hvilken rolle testen er tiltenkt i behandlingsstrategien. "Det er ikke vist effekt av å ta blodprøver hos pasienter med upåfallende anamnese og normal klinisk undersøkelse" står det på nettsiden til NBCG, men jeg finner ikke når dette er skrevet.
Nå har jeg sendt et par spørsmål til firmaet som står bak testen - DiaGenic. Spennende om/hva de svarer.
Her er link til produsentens hjemmeside: http://www.diagenic.com/site.php?id=bc