Om bloggen "Agapi Zoi"

Denne bloggen ble til da jeg stadig fikk spørsmålet ”Hvordan går det med deg?” etter å ha fått diagnosen BRYSTKREFT. Svaret har jeg forsøkt å gi her. Jeg har valgt å skrive under pseudonym. Jeg er åpen om sykdommen, - både her og i kontakt med de som vet hvem Xrissi Kopella er. Jeg har ingenting mot å snakke om temaet, men av og til ble det en påkjenning å gjenta det samme om og om igjen – derfor bloggen.
Men til dere som kjenner meg: Ta gjerne kontakt på telefon/e-post! (Dere som ikke kjenner meg, kan ta kontakt på
xrissi.kopella@live.no) Takk for at du bryr deg!
Til andre lesere: Jeg håper det jeg har skrevet og visualisert kan være til hjelp og interesse. Det er viktig å presisere at dette er min personlige historie. Den kan ha mange eller få likhetspunkter med historien til andre med samme diagnose. Heldigvis går det fremover med diagnose og behandling - Forhåpentlig vil kvinner om få år riste på hodet av hvor gammeldags det var i 2008.
Les innleggene i kronologisk rekkefølge (nedenfra) dersom du vil følge historien. Ellers vil titlene i arkivet gi en pekepinn på hvilke temaer jeg har tatt for meg.

Populære innlegg

Søk i denne bloggen

torsdag 14. august 2008

Farvel, hår! - På gjensyn!


Ikke så morsomt å børste håret når det løsner sååååå mye hår! Nå er det helt glissent selv om jeg knapt rører det. Merket følelsene tok meg da jeg merket at hårstråene raser av. Litt irrasjonelt at jeg reagerer så sterkt på det når jeg vet det skal skje, jeg vet at det kommer tilbake etter at celleforgiftningen er over, og jeg vet at parykkene er finere enn min egen sveis. Men likevel kom klumpen i halsen og noen tårer.

Selve den fysysiske følelsen ved å miste håret var jeg ikke forberedt på. Alle som har hatt langt hår, og har hatt hestehale høyt på hodet (Grorudpalme) eller stramme fletter, kjenner følelsen får man løsner på håret om kvelden. Den samme følelsen fikk jeg da jeg vasket håret sist. Helt øm/støl i hodebunnen. Også en rar følelse når jeg legget hodet på puten om kvelden. Nå er det så glissent at dere må regne med parykk/skaut etc fra nå av og i månedsvis fremover.

Prøvde parykken "i plenum" for to kvelder siden, og fikk mange positive kommentarer på "looken". Litt greit å ta litt av alle reaksjonene før det var helt alvor..... Faktsik var det litt gøy å ta ut litt andre sider av seg selv i forkledning, for eksempel som R&B-sanger med to mørke kjekke musikere!